u kontekstu cjeloživotnog učenja u tuzlanskom kantonu

More Website Templates at TemplateMonster.com!

Treći informativni sastanak

 

Treći informativni sastanak, planiran u okviru projekta, održan je 11.12..2013., u Tuzli, u zgradi Privredne komore TK. Fokus ovog sastanka su bili poslodavci sa područja cijelog Tuzlanskog kantona i trenutni trendovi na tržištu rada.

U toku sastanka, gosp. Elmedin Hibeljić, predstavnik Udurženja „Starih i umjetničkih zanata“ je govorio o trenutnim potrebama i nedostacima kada su u pitanju zanati općenito. Statistički podaci koji su navedeni u toku prezentacije gosp. Hibeljića su bili veoma zabrinjavajući, posebno podatak da će neki od starih/umjetničkih zanata nestati u vrlo skoroj budućnosti obzirom da ne postoji zanimanje za prenošenje takve vrste znanja. Gosp.Vinko Ćuro, ispred Udruženja poslodavaca TK, istakao je da poslodavcima ne treba samo „radna snaga“ nego zaposlenici koji su prije svega motivisani da rade, a zatim i kvalifikovani za posao koji trebaju raditi, kako bi što efikasnije obavljali svoj posao.

Na sastanku su, pored već gore pomenutih predstavnika udruženja, bili prisutni i predstavnici Ministarstva razvoja i poduzetništva, Pedagoškog zavoda TK, poslodavaca i medija. 

Publikacije

Centar zaobrazovanje

>>
Centar za obrazovanje odraslih - Gračanica

Zakon oobrazovanju

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta TK

Ovaj projekat finansira Evropska unija