u kontekstu cjeloživotnog učenja u tuzlanskom kantonu

More Website Templates at TemplateMonster.com!

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini

 

Ukratko o Evropskoj uniji

Evropska unija broji 28 zemalja članica odlučnih da postepeno povežu svoje znanje i iskustvo, resurse i sudbine. U toku 50 godina proširenja, zajedno su izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja uz istovremeno očuvanje kulturne raznolikosti, tolerancije i individualnih sloboda.

IPA

IPA (Instrument predpristupne pomoći) je jedinstveni finansijski instrument Europske unije uspostavljen 17. jula 2006. Uredbom Vijeća EU 1085/2006. IPA je uspostavljena za finansijsku perspektivu 2007.- 2013. godina, kao pomoć državama u njihovim nastojanjima da postanu članice EU.

Evropska unija predana je u dijeljenju svojih postignuća i vrijednosti sa zemljama i narodima izvan njenih granica. Europska unija formalno je uspostavljena 1. novembra 1993. godine stupanjem na snagu Ugovora o Europskoj uniji.

IPA je fleksibilan instrument, a namijenjen je državama kandidatkinjama: Hrvatskoj, Makedoniji i Turskoj i zemljama potencijalnim kandidatkinjama za članstvo u EU: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji te Kosovu pod rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1244/99.

 

Centar zaobrazovanje

>>
Centar za obrazovanje odraslih - Gračanica

Zakon oobrazovanju

Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta TK

Ovaj projekat finansira Evropska unija

Centar za obrazovanje odraslih

Ul. Patriotske lige bb
75320 Gračanica
Tel: 035/ 708-305
obrazovanje.odraslih@bih.net.ba

Nevladina organizacija BOSPO

ul. Maršala Tita 151
75000 Tuzla
Tel: 035/ 247-600
bospo@bospo.ba
Projekt: „Obrazovanje odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja u Tuzlanskom kantonu“

Ova web stranica je napravljena uz pomoć Evropske unije. Sadržaji na web stranici su isključiva odgovornost BOSPO-a i ni u kom slučaju ne predstavljaju stanovišta Evropske unije.